De digitala proffsen

Det finns många skickliga personligheter inom digital marknadsföring, och även många företag som erbjuder riktigt vassa optimeringstjänster. Det är omöjligt att nämna alla, men här är några som definitivt kan inspirera.

Här följer innovativa digitala gurus som spränger gränser. Vilka egenskaper man värdesätter kan vara individuellt, men en viktig faktor för att vara skicklig i en bransch som rör sig så snabbt är att vara orädd och våga utmana, våga gå dit ingen har gått.

Gränssprängarna – våra bästa SEO:s!

Gary Vaynerchuk var en ambitiös emigrant från gamla Sovjetunionen som kom till USA där han först blev känd för sin skicklighet som vinkännare. Han blev snabbt entreprenör och gav ut fyra böcker på New York Times lista. Vaynerchuk gjorde en U-sväng och blev specialist inom digital marknadsföring och sociala medier. Han startade Vaynermedia och Vaynerx och är idag föredragshållare vid teknologi- och entreprenörskonferenser. Hans framgång gör att han blivit populär som rådgivare åt företagsledare.

Neil Patel är ofta sedd som den sanna gurun inom digital marknadsföring när det gäller sökmotorer och content – Neil Patel är liksom Vaynerchuk författare med bästsäljande böcker. The Wall Street Journal har kallat honom för den bästa influencern på webben, Forbes menar att han är topp 10 i världen och Entrepreneur Magazine menar att hans företag var topp 100 innan han ens fyllde 30. Han var uppmärksammad av Obama och är idag mer framgångsrik än någonsin.

Vad har dessa gemensamt? De är entreprenörer ut i fingerspetsarna, de har ett driv och ett hjärta som brinner för utveckling. Det finns ingen tvekan att gå utanför gränser eller att göra helt nytt.

Neil Patels företag är ofta ansett som världens ledande inom SEO på grund av dess extrema skicklighet, men det finns som sagt väldigt många skickliga SEO:s på världskartan.