Skaffa en kontorsplats för ditt digitala arbete

Att jobba med digital marknadsföring har sina fördelar. Just för att det innebär digitalt arbete kan uppgifterna göras nästan var som helst, så länge du har dator och uppkoppling. Den stora friheten i att kunna jobba hemma eller på resande fot är fantastisk. Många gånger kan du till och med styra dina arbetstider eftersom du jobbar efter deadlines. Med andra ord behöver du inte stämpla in dig på en fast arbetsplats. Det viktigaste är att du levererar uppgifterna i tid, må det vara en copytext eller nätkampanj. Bristen på ramar har också vissa baksidor. Om du arbetar hemifrån kan det svårt att dra en tydlig gräns mellan jobb och fritid. Därmed riskerar du att arbeta väldigt långa dagar, och kanske är det därför som många digitala kreatörer föredrar att hyra in sig på ett kontorshotell eller liknande.

Flexibla kontorsplatser ger många möjligheter

De moderna kontorshotellen avspeglar den flexibla arbetskulturen. Om du väljer att hyra en kontorsplats måste du därför inte hyra en fast arbetsplats. Tvärtom kan du för en ganska billig månadshyra få en flexibel kontorsplats, som alltså låter dig varva olika sittplatser från dag till dag men där du ändå är en del av gemenskapen. Att känna tillhörighet kan vara lika viktigt som att begränsa antalet arbetstimmar per dag. Kanske till och med viktigare för somliga. Oavsett vilket kan en plats på ett kontorshotell hjälpa dig sätta gränser samtidigt som du får möjlighet att plocka russinen ur kakan. Dessa russin kan bland annat vara levande samtal med andra digitala marknadsförare. Man ska inte underskatta värdet i att bolla idéer med andra.

Så fungerar det att ha en kontorshotellsplats

Olika kontorshotell har olika regler och därmed olika förutsättningar. Många av dem brukar dock kunna erbjuda olika lösningar beroende på vilka behov du har. Detta innebär att du brukar kunna välja om du vill ha ett eget kontor, en fast arbetsplats alternativt en flexibel arbetsplats i de gemensamma utrymmena. Hyreskostnaden varierar beroende på hur mycket utrymme du vill ha, liksom på hur ofta du vill sitta på kontorshotellet. På kontorshotellen finns en del allmänna utrymmen som du kan utnyttja, såsom ett matställe och mötesrum. Även wifi och annan nödvändig utrustning finns så att du enkelt kan sköta den digitala marknadsföringen åt dina kunder. Ta med din dator – resten finns på plats!